MI A NANOSEPT®?

A Nanosept® egy új generációs fertőtlenítőszer a tisztítószerek családjában. Antimikrobiális azaz baktérium-, gomba-, és vírusölő hatását az alkalmazásakor felszabaduló atomos állapotú aktív oxigénnek, továbbá az ezüst részecskéknek köszönheti. Hatóanyagainak segítségével a legveszedelmesebb mikroorganizmusokat is képes néhány perc alatt elpusztítani.

A felületre történő felvitel után a benne lévő hidrogén-peroxidból aktív oxigén szabadul fel, amely azonnal és igen hatékonyan kezdi ölni a baktériumokat, gombákat és vírusokat. A felület száradása során a hidrogén-peroxid vízre és oxigénre bomlik el. Az oldatból visszamaradó ezüst részecskék tartós antimikrobiális, fertőtlenítő hatást fejtenek ki.

A különböző nátrium-hipoklorit (hipo) tartalmú vegyszerek erősen maró tulajdonságuk következtében roncsolják a tisztítani kívánt felületet, sőt, klór tartalmuk miatt károsítják a környezetet, valamint irritálják és roncsolják a nyálkahártyát, károsítják a légzőszerveket, gyermekek számára pedig különösen veszélyesek.

AZ EZÜSTRŐL

Az ezüst antibakteriális hatása már évszázadok óta ismert. Már a rómaiak is ismerték és használták e nemesfém rendkívüli tulajdonságát. Az ivóvíz tartósítása érdekében ezüstből készült edényeket használtak, vagy ezüst pénzérmét tettek a vízbe. Nagy Sándor katonái pedig a hosszú tengeri utazások során ezüstöt használtak az ivóvíz frissességének megőrzésére, noha a baktériumok létezéséről nem is volt tudomásuk.

Az ezüst baktérium-, gomba-, és vírusölő hatása közismert a mikroorganizmusokra nézve. A kolloidokkal az 1800 évek végén Thomas Graham angol vegyész kezdett el foglalkozni és megállapította, hogy azok az elemek, melyek könnyen kristályosodnak, könnyen áthatolhatnak az élőlények sejtmembránjain. A Science Digest magazin 1978. márciusi számának közlése szerint a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüst részecskék kémcsőben hat percen belül minden kórokozót elpusztítottak (http://www.cs.kestar.com.au/scidi78.pdf). Ezen kívül számos kutatói munka bizonyítja az ezüst hatékony antimikrobiális hatását olyan mikrobákkal szemben, melyek súlyos betegségeket, fertőződéseket okozhatnak.

Az ezüst részecske hatékonysága az alábbi esetekben bizonyított:

  • kötőhártya gyulladás és árpa esetén, szemfertőzés, pikkelysömör, övsömör, ekcéma, ótvar, bőrfarkas, gombásodás, láb- és körömgomba, candida, penészgomba, szalmonella, különböző coccus baktériumok elszaporodása esetén
  • máj anatómiai szerkezetét helyreállítja, erősíti működését, fokozza a méregtelenítést
  • torokgyulladás, megfázás, köhögés, influenza, H1N1, tüszős mandulagyulladás, hörghurut, egyéb légúti problémák fennállásakor
  • szájnyálkahártya-fertőzés és a nyálkahártya sérülése esetében
  • fogínysorvadás- és gyulladás, fogkő ellen, szájüregben belső hólyagok (afták) keletkezésekor
  • vágásra és egyéb bőrsérülésre, égésre és napégésre is kiváló
  • a húsevő és csontevő baktériumokat elpusztítja (nem kell amputálni a végtagot)

Az ezüst kolloidok népszerűsége napjainkban

Manapság az ezüst reneszánszát éli, a drogériák és patikák polcain megtalálható az ezüst kolloidok széles választéka, amelyek népszerűsége rohamosan növekedik. Itt nagyon fontos megjegyezni, hogy amíg egyes baktériumok ellenállóvá válnak az antibiotikumokra, addig az ezüst minden esetben megöli azokat.

Felhasználva az ezüst és a nanotechnológia nyújtotta lehetőségeket, sikerült kifejleszteni a fertőtlenítőszerek új generációját. Napjainkban a káros és sok esetben mérgező fertőtlenítőszereket célszerű felváltani egy olyan termékcsaládra, amely beilleszthető a modern ember környezettudatos életvitelébe, a XXI. század egészségorientált szemléletmódjába. A nanotechnológia lehetőséget adott arra, hogy a hatóanyag részecske-méretének sok nagyságrenddel történő csökkentésével, még minimális mennyiség használata esetén is működjön az antimikrobiális hatás, megtalálva azt az optimális részecskeméretet és mennyiséget, amely biztosítja a hatékonyságot és nem terheli a környezetet.

Célunk, hogy hozzájáruljunk a klórtartalmú, vagy elavult, környezeti terhelést okozó tisztító-és fertőtlenítőszerek használati arányának csökkenéséhez.

Legújabb termékünk: NANOSEPT® AQUA SUPER

Az eddigi termékek mellett cégünk kifejlesztett egy új fertőtlenítőszert, mely kiválóan alkalmazható fertőtlenítőszerként. A NANOSEPT® AQUA SUPER hatásosan és gyorsan fertőtleníti az ivóvízet és használati melegvizet, vízvezetékeket, tartályokat, víztárgyakat, úszómedencéket, italpalackozókat, ipari vizeket, és bármilyen felületet.