Professzionális felhasználás

Ismerje meg a Nanosept termékcsaládot, mely neves hazai egyetemek és kutatóintézetek kutatási eredményeit hozza el a professzionális fertőtlenítés számos területére!

Szakértőink teljes körű szolgáltatást nyújtanak a felmérés, tanácsadás, tervezés és nyomon követés területein, számos év tapasztatalával. Várjuk megkeresését, hogy vállalat igényeire szabva állítsuk össze a fertőtlenítési terveket!

Tekintse meg kiemelt referenciáinkat és szakvéleményeinket! A termékenkénti felhasználási ajánlásokat és higítási útmutatókat keresse a Termékeink menüpontban!

Felületfertőtlenítés

A részletes leírásért kérjük olvassa el tájékoztatónkat: Felületfertőtlenítés NANOSEPT-tel »

Víztisztítás

A NANOSEPT termékeket évek óta kiváló eredménnyel alkalmazzák ásványvízgyártók és kozmetikai gyártók kutak, gyártórendendszerek fertőtlenítésére. A NANOSEPT a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Partnere a klórmentes, hosszan tartó fertőtlenítésben.

Mezőgazdaság, élelmiszeripar

A Nanosept termékeket a mezőgazdaság számos területén alkalmazzák partnereik. Kérjük, keresse kollégáinkat konkrét kérdéseivel.
Példa: Tojáshéj-fertőtlenítés Nanosepttel »

Egészségügy

A nozokomiális fertőzések, a multidrogrezisztens baktériumok, a koronavírus csak néhány példa az egészségügy legjelentősebb, fertőzésekkel kapcsolatos kihívásai közül. A Nanosept baktericid, fungicid, virucid hatásánál fogva számos problémára jelenthet hosszantartó megoldást. A Nanosept az Istenhegyi Géndiagnosztika, hazánk egyik legnagyobb prenatális és géndiagnosztikai központjának stratégiai partnere.

Épület – és közterület fertőtlenítés

Az épületkarbantartásban a felületek és klímarendszerek, a közösségi közlekedés és közterületeik hatalmas kontaktszámú felületei jelentős kihívást jelentenek a mindennapokban, különös tekintettel a koronavírus járvány kapcsán.
A Nanosept köddel való fertőtlenítés, illetve az ipari klímarendszerek nanoezüstöt tisztítása tartós megoldást jelenthet számos problémára.
Keresse szakértőinket személyre szabott tanácsadásért, vagy stratégiai partnereink elérhetősége kapcsán a nanoezüst ködölés, vagy az épületkarbantartás területein.

Lakossági felhasználás

Noha a Nanosept termékek az ipar számára kerültek kifejlesztésre, megfelelő körültekintéssel a lakosság számára is kiváló megoldást jelentenek, ha klórmentes, hosszantartó hatású baktérium, gomba -és vírusölő fertőtlenítőszert keres többek közt otthoni felületei, klímarendszere, vagy medencéje számára.

Felületfertőtlenítés

A Hatékonyan fertőtleníthetőek vele a csempefelületek (fürdőszoba, konyha, mellékhelyiség), kilincsek, mosdók, WC felületek, háziállatok környezete, mosható padló- és falfelületek, felszerelési tárgyak, inkubátorok, szoláriumok, klímaberendezések.

A Nanosept® ezüst kolloidos összetételének köszönhetően Ön higiénikusan, gyorsan és azonnal fertőtleníthet. Hatékony megoldást nyújt a vizes helyiségek fertőtlenítéséhez, ahol a kórokozók a leggyakrabban telepednek meg, hiszen a kisebb üregekben pangó víz, a párás, nyirkos levegő és a szennyeződések kiváló táptalajt biztosítanak a vírusok, gombák és baktériumok elszaporodásához. Ezen helyiségek rendszeres takarítása és fertőtlenítése tehát kiemelten fontos.

  • A mosható padló- és falfelületek, a kerámia burkolatok rendszeres áttörlése Nanosepttel segít a helyiség higiéniájának fenntartásában, a csempék Nanosepttel való lemosásával a fugákban, a repedésekben megtelepedett penészt is tartósan eltávolíthatjuk.
  • Nanosepttel átitatott törlőkendővel fertőtleníthetjük a kilincseket, fogantyúkat, ruhaszárítót, csapokat, stb.
  • Használhatjuk a Nanoseptet WC-kagylók, mosdók, kádak, a lefolyó- és túlfolyónyílások, valamint a szennyvízelvezető csövek fertőtlenítésére, így elkerülhetjük a kórokozók átvitelét ezekről a felületekről, a WC kagyló belsejét javasolt rendszeresen áttisztítani Nanosept® fertőtlenítővel. A perem alatti rész tisztítása is lényeges!
  • A kisebb tárgyakat Nanosept® fertőtlenítőszerbe áztatva fertőtlenítsük. Hagyjuk a Nanoseptet 1-2 percig hatni, majd alaposan öblítsük le a megtisztított tárgyakat!
  • A felmosó vödör és a felmosórongy tiszta lesz, ha higított Nanosept® fertőtlenítőszert töltünk a vödörbe, beletesszük a rongyot, 10 percig áztatjuk, majd tiszta vízzel kiöblítjük

Adagolási útmutató felületfertőtlenítéshez

  • Használja a Nanoseptet hígítás nélkül a WC-kagylók, mosdók, kádak, a lefolyó- és túlfolyónyílások, valamint a szennyvízelvezető csatornák tisztítására, fertőtlenítésére!
  • A különböző csempék hézagai, fugák közötti penészfoltok eltávolítására a Nanosept® fertőtlenítő hatású tisztító spray koncentrátumot célszerű használni, így a megfelelő behatási idő biztosításával a letörölt csempék visszanyerik eredeti tisztaságukat.
  • Padlóburkoló kerámiák és egyéb felületek tisztítására és fertőtlenítésére használja a Nanoseptet négyszeresen felhígítva. Erre mutatunk egy példát: 2,5 dl (250 ml) Nanosept® koncentrátumot egészítsen ki vízzel 1 literre és ezzel törölje át a felületeket.
  • Általános felületfertőtlenítés: 1:50/100 (1 adag Nanosept® Aqua és 50/100 adag víz) oldatot készítsünk, és permetezve vagy felmosóval vigyük a felületre (fürdőszoba, WC, szauna etc.).

A felületfertőtlenítés végrehajtása

A Nanosept® fertőtlenítő szer használható koncentrátumként, vagy hígítva. Hígításkor az oldatot mindig közvetlenül a felhasználás előtt kell elkészíteni, A fertőtlenítés hatása megnő, ha a felületeket előzetesen megtisztítjuk a rajtuk lévő szennyeződésektől.

A felületet szórja be finoman a szórófej segítségével és hagyja megszáradni. A felületen felszabaduló aktív oxigén gyorsan és hatékonyan fertőtlenít, míg a száradás után visszamaradó ezüst részecskék a felületen hosszú ideig tartó fertőtlenítő hatást fejtenek ki.

Az ezüst részecskéket tartalmazó fertőtlenítőszer könnyen felvihető a felületre szivaccsal, kefével vagy más erre alkalmas eszközzel is. A nehezen hozzáférhető fertőtlenítendő felületekhez szórófejjel ellátott eszközzel célszerű eljuttatni a szert és a behatási idő letelte után célszerű hagyni, hogy a felületre rászáradjon.

Fontos, hogy az élelmiszerrel érintkező felületek esetén minden esetben a felületet tiszta vízzel le kell öblíteni.

Klímafertőtlenítés

Kérjük olvassa el tájékoztatónkat: Klímatisztítás hatékonyan NANOSEPT-tel »

Medencetisztítás

Kérjük olvassa el tájékoztatónkat: Otthoni medencék klórmentes fertőtlenítése »