Klímatisztítás hatékonyan Nanosepttel

Ha klímaberendezést használunk, mindenképp gondoskodnunk kell róla, hogy a berendezés megfelelően és rendszeres időközönként ki legyen tisztítva. Nemcsak azért, mert rendszeres tisztítás nélkül az eszköz meghibásodhat, hanem azért is, mert a súlyos, néha akár életveszélyes tüdőgyulladást okozó Legionella baktérium is megtelepedhet a klímában megrekedt pangó vízben.

2019-06-25T03:47:57+00:00

Legionella pneumophila

A Legionella egy legalább 50 fajt magába foglaló baktériumnemzetség, amelynek tagjai közül a Legionella pneumophila faj emelendő ki, hiszen elsősorban ez a felelős az esetek egy részében halálos kimenetelű legionellózis fertőzésekért. A baktérium kórokozó szerepét egészen 1976-ig nem ismerték fel, mindez akkor derült ki, amikor pennsylvaniai veteránok körében egy légkondicionált szállóban hirtelen tüdőgyulladásos járvány tört ki (ezért nevezik a kórképet légiós betegségnek). A Legionella baktériumok egybefüggő bevonatot, úgynevezett biofilmet képesek létrehozni, amely megnehezítheti a hagyományos fertőtlenítőszerekkel történő eltávolításukat. A Nanosept – a stabilizált ezüstkolloid és a hidrogén-peroxid kombinált hatásának köszönhetően – képes a már kialakult biofilmben és annak védelme alatt rejtőző kórokozó megsemmisítésére is.

2020-04-27T16:37:10+00:00

Pseudomonas aeruginosa

A Pseudomonas nemzetség több mint 140 baktériumfajt tartalmaz, közülük a Pseudomonas aeruginosa kapta a legtöbb figyelmet, az emberek esetében ugyanis ez a faj alakít ki leggyakrabban fertőzéseket. A klímaberendezések mellett a lefolyók, WC-tartályok, kézmosók, csaptelepek nedves környezetében megtelepedő baktérium egészséges immunrendszerű emberekben ritkán okoz betegséget, legyengült immunrendszer esetén azonban magas halandósági arányt mutatnak ezek a fertőzések. A Pseudomonas képes ellenállni a hagyományos fertőtlenítőszereknek, ezért fontos ezeknél hatékonyabb megoldást választani. Ilyen a Nanosept termékcsalád, amely a stabilizált ezüstkolloid és hidrogén-peroxid együttes hatásának köszönhetően képes a már kialakult biofilmben rejtőző kórokozók megsemmisítésére. 

2020-04-27T08:00:01+00:00

Otthoni medencék klórmentes fertőtlenítése

Gondolt Ön már arra, hogy a kerti medencében történő fürdőzést követően nem lesz klórszagú a ruhája, és a szeme sem pirosodik ki? A klórhoz képest ugyanolyan egyszerűen használható, viszont hosszabb távú védelmet biztosító, a Legionella és a Pseudomonas baktériumok ellen is hatékony Nanosept Aqua alkalmazásával elkerülhetőek a klóros vízfertőtlenítés hátrányai.

2020-04-27T16:39:50+00:00
Go to Top