Gondolt Ön már arra, hogy a kerti medencében történő fürdőzést követően nem lesz klórszagú a ruhája, és a szeme sem pirosodik ki? A klórhoz képest ugyanolyan egyszerűen használható, viszont hosszabb távú védelmet biztosító, a Legionella és a Pseudomonas baktériumok ellen is hatékony Nanosept Aqua alkalmazásával elkerülhetőek a klóros vízfertőtlenítés hátrányai.

Az otthoni kerti medencék fertőtlenítésére sokan a klórvegyületeket ajánlják, amelynek legfőbb előnye az olcsósága, viszont több hátránnyal is számolnunk kell:

 • A klórtartalmú fertőtlenítőszerek erős szaguk miatt kellemetlenebbek;
 • Csípheti a szemünket;
 • A fürdőruhát idővel kifakíthatja;
 • Az arra érzékenyeknél bőrirritációt okozhat (például az ekcémások esetében);
 • Az arra érzékenyeknél irritálhatja a légutakat (például az asztmás gyermekek esetében);
 • Emellett a vízben lévő szerves anyagok és a klór közötti reakció eredményeként olyan anyagok (például trihalogénmetánok) képződhetnek, amelyek nem feltétlenül tesznek jót az egészségnek.

Mindezek miatt érdemes lehet olyan eljárást választanunk a kerti medencénk fertőtlenítésére, amely ugyanannyira hatékony, mint a klórozás, viszont semmiféle kellemetlenséget nem okoz, emellett ugyanolyan könnyen elvégezhető, mint a klóros fertőtlenítés.

Klórmentes megoldás: a Nanosept Aqua

A Nanosept Aqua egy klórmentes, hosszú távú antimikrobiális hatást biztosító fertőtlenítőszer, amely az alábbi módokon képes elpusztítani a vírusokat, baktériumokat és gombákat:

 • a fertőtlenítőszer hidrogén-peroxidjából atomos állapotú aktív oxigén szabadul fel, amely már önmagában is antimikrobális hatású;
 • az ezüst ezen kívül elpusztítja a baktériumok és gombák sejtfalát, majd a sejtekbe bejutva kémiailag átalakítja a mikrobák enzimjeit, amelyek így többé nem tudják ellátni megszokott funkciójukat. Mindez a mikrobák pusztulását okozza.

Hogyan alkalmazhatom a medencém fertőtlenítésére Nanosept Aqua terméket?

A Nanosept Aqua használata ugyanolyan egyszerű, mint a klórral történő fertőtlenítés. A fertőtlenítőszer kívánt mennyiségét a medencébe öntjük, ezt követően pedig jól elkeverjük a vízben, manuálisan vagy a medence vízkeverőjével.

A hidrogén-peroxid szintjét rendszeresen ellenőrizni kell, amelyre a klórnál is használatos fotometriás rendszer használható: egy tesztcsíkot alkalmazunk, amelynek az elszíneződéséből látható, hogy kell-e ismét alkalmaznunk a Nanoseptet, vagy sem. Mivel minden medence egyedi, az újabb fertőtlenítés szükséges ideje is minden esetben eltérő lesz – ezt mindenkinek egyénileg kell kitapasztalnia.

A klórral szemben fontos előny az ezüst jelenléte, amellyel hosszabb távon jobban megőrizhető a víz állapota, akkor is, ha valamilyen okból egy bizonyos ideig nem fertőtlenítünk újra. A nanoezüst:

 • segít az algásodás és az opálosodás megelőzésében,
 • segít tisztán tartani a szűrőket,
 • és ha hosszabb időn át nem cseréljük ki a medence vizét, akkor az újrafertőtlenítéseknél egyre kevesebb Nanoseptet kell felhasználni.

Mindez az ezüst felhalmozódásának köszönhető, amely szinte láthatatlan bevonatot tud képezni a felületeken, így a medence, a szűrők és a szivattyú házainak falára, hosszabb távú védelmet biztosítva ezzel a baktériumok ellen:

 • a kórokozók nem tudnak feltapadni az ezüsttel bevont felületekre, így biofilmet sem képesek létrehozni, amely komolyan megnehezítené a későbbi eltávolításukat.

Egy további előny a klórral szemben: a Nanosept Aqua a Legionella és Pseudomonas baktériumokkal szemben is hatékony

A Legionella és Pseudomonas baktériumok egyes esetekben akár komoly egészségügyi problémához – például súlyos tüdőgyulladáshoz – is vezethetnek, ezek a kórokozók azonban képesek ellenállni a klóros fertőtlenítésnek. Ennek oka, hogy úgynevezett biofilm létrehozására képesek, amely megvédi őket a klórral szemben.

A Nanosept Aqua erre a problémára is megoldást nyújt: a fertőtlenítőszer képes a már kialakult biofilmben rejtőző, illetve annak védelme alatt megbúvó mikroorganizmusok elpusztítására. A rendszeres alkalmazás gátolja továbbá a biofilm kialakulását, a hagyományos fertőtlenítőszerekkel szemben ez a módszer így egy időben kiterjesztett védelmet is nyújt.